Top

Hubnutí

Primahubnuti / Hubnutí

15 důvodů, proč se nám nedaří hubnout

Také se vám někdy zdá, že je vaše snaha shodit pár kilo marná a říkáte si jestli to má vůbec cenu? Co když děláte něco špatně. Sepsali jsme pro vás 15 nejčastějších chyb, proč se vám nemusí dařit dosáhnout vysněné postavy. Neděláte je také?   1.     Nevhodné složení potravin Snídaně - měla by se skládat ze sacharidů, tuků a proteinů. Dopoledne je nejvhodnější doba pro zařazení cukrů (ovoce) a komplexních sacharidů, které pak spálíme během dne. Naopak večeře by se měla skládat především z bílkovin a sacharidů v podobě zeleniny, jako např. kuřecí salát, vařená zelenina, vajíčka, polévky, pečené maso se zeleninou apod. 2.     Nesprávné stravovací návyky Nevynechávejte snídaně ani večeře. Naše tělo se dostane do hypoglykémie a my budeme unavení a bez energie. Navíc hrozí přejedení při dalším konzumovaném pokrmu. Pro správné nastavení...

Běh

Jak se motivovat ke cvičení? A jak vlastně začít?

Pravidelná fyzická aktivita hraje spolu se stravováním klíčovou roli v udržování zdravé tělesné hmotnosti a podpoře dobrého zdraví. Je důležité si uvědomit, že i malé množství pohybu může být pozitivním přínosem a nejlepší způsob, jak se udržovat ve formě, je pravidelný pohyb a cvičení. Technologický pokrok, navzdory svému neskutečnému přínosu způsobil, že pohyb byl z našeho každodenního života prakticky vyloučen. Proč je ale tak důležitý? Důsledky jeho nedostatku totiž vedou k nárůstu tělesné hmotnosti a zvýšenému riziku vzniku různých onemocnění. Jak tedy nejlépe a zároveň jednoduše zařadit pohyb do denního rozvrhu? Nabízíme vám praktické tipy, které vás rozhýbou! Na počátku byla chůze.. Krůček za krokem. A každý jeden z nich se počítá. Proč je ale obyčejná chůze tak úžasná? Dle doporučení světové zdravotnické organizace bychom měli denně...

Motivace při hubnutí

Začít s hubnutím a udržet si zdravý plán se někdy může zdát nemožné. Všude jsme zásobeni informacemi o dietách, stravování, cvičení, hubnoucích doplňcích, ale málokdy se setkáme s pojmem motivace. A přitom je to nejdůležitější faktor při hubnutí a pro splnění jakéhokoliv cíle. Lidé často postrádají motivaci začít, nebo motivaci pokračovat. Naštěstí je to něco, na čem můžeme pracovat. Pojďme se podívat na několik základních pravidel, jak zvýšit motivaci a dosáhnout vytouženého cíle.   Stanovení si vašeho PROČ Jasně si definujte všechny důvody, proč chcete zhubnout a zapište si je. To vám pomůže zůstat oddaní a motivovaní k dosažení vašich cílů hubnutí. Pokuste se je denně číst a používat je jako připomínku, když jste v pokušení odchýlit se od plánů na snížení hmotnosti. Mnoho lidí začíná hubnout, protože jim...

Share
Oběd s sebou: Avokádo a vařené fazole. Zdravá strava.

Jednoduché tipy na sestavení jídelníčku

V dnešní době je těžké orientovat se ve zdravé výživě. Je zde plno mýtů, mylných představ a často protichůdné rady týkající se výživy. To vše v nás vytváří rozpor, zmatek, dezorientaci a bohužel u někoho může vést až k depresi. Naštěstí víme, že existují základní pravidla zdravého stravování, které se nemění a na kterých se shodne většina odborníků: 1. Zaplňte talíř zeleninou Chcete-li vytvořit zdravý talíř, naplňte polovinu talíře zeleninou - NE, hranolky se nepočítají! :-) Vyberte si "čerstvou" zeleninu, jako je brokolice, zelené fazolky, růžičková kapusta a zelené listy jako kadeřávek, špenát a mangold. Na čtvrtku druhé strany talíře vložte komplexní sacharid, typu hnědé rýže, quinoa, batát nebo luštěniny a zbytek zaplňte bílkovinou typu bílého masa, ryby, vejce nebo bio tofu. 2. Nebojte se tuků! Určitě nezapomínejte na rostlinné oleje (olivový, kokosový,...

Různé druhy cukrů v dřevěné krabici

Zákeřný cukr v potravinách a jak jej snížit

Od salátových dresingů po arašídové máslo. Cukr je přidáván i v těch nejvíce neočekávaných produktech. Proto je důležité naučit se při nákupu zaměřit svou pozornost na přidaný cukr. I zdravě prezentující se produkty většinou obsahují vysoké množství cukru. Mnoho lidí je odkázáno na rychlé, průmyslově zpracované potraviny a na obědy v jídelnách či restauracích. A právě tyto potraviny často obsahují přidaný cukr. Nebezpečí cukru nespočívá jenom v přibývání na váze při jeho konzumaci. Cukr má zásadní vliv na kardiovaskulární onemocnění, některé druhy rakovin, podporuje zánět a má vliv na náladu a depresi. Jak je to s cukrem v ovoci? Ovoce obsahuje hodně vlákniny, vitamíny, minerály a antioxidanty, nicméně denní příjem by neměl přesáhnout 300 g. Ovoce také obsahuje cukr ve formě fruktózy a glukózy. Obsah tohoto cukru v ovoci závisí na...