Top

Vše o hubnutí, dietách a zdravé stravě

Zdravé kokosky

Ingredience: 200g nahrubo strouhaného kokosu 4 bílky z větších vajec od šťastných slepiček stévie podle chuti (kokos má sladkou chuť sám o sobě, proto kokosky nesladím vůbec) vanilka špetka himalájské soli Příprava: Troubu předehřejte na 170°C. Bílky vyšlehejte společně se špetkou soli (popř. stévie nebo kokosového cukru) do sněhu. Poté do sněhu opatrně vmíchejte strouhaný kokos a vanilku. Pomocí hlubší lžíce opatrně tvarujte kokosky a poté vykládejte na plech s papírem na pečení. Pečte kolem 15 minut, dokud okraje kokosek nezezlátnou. Nechte vychladnout a podávejte....

Share

10 prima rad, jak si užít Vánoce a nepřibrat

Pokud se rozhodnete použít čokoládu, volte vždy kvalitní s obsahem minimálně 75% kakaa. Místo sladkostí se zásobte raději sušeným ovocem nebo ořechy různého typu (ani se sušeným ovocem ani s ořechy to ale raději nepřehánějte). Pozor na třtinový cukr, je jen o něco málo lepší než klasický řepný. Nepřehánějte to tedy ani s ním. K pečení volte raději špaldovou celozrnnou nebo některou z bezlepkových mouk (pohankovou, kokosovou). Pozor ale na žitnou mouku, která je vhodnější k pečení chleba. Cukroví je dobré konzumovat k snídani nebo svačině. Nikoliv jen tak mezi jídly. Nakupujte vždy jen to, co dokážete sníst. Velké zásoby jídla svádějí k častému přejídání. Dřív, než půjdete na návštěvu, najezte se alespoň trochu doma, ať nepřijdete vyhladovělí. Pozor na alkohol. Alkohol má dvakrát více kalorií než sacharidy nebo bílkoviny. Sklenička...

Share

Nekaramelky

Ingredience: 1 hrnek kešu másla 1 hrnek panenského kokosového oleje 1 lžíce mleté skořice 2 lžíce mandlového mléka vanilková esence stévie podle chuti Příprava: Kokosový olej a kešu máslo zahřejte na mírném plamenu tak, aby obě ingredience změkly a zvláčněly. Poté odstavte z plamene, přidejte zbývající ingredience a vše důkladně promíchejte tak, aby vám vznikla řidší hladká hmota. Hmotu poté vlijte do formy vyložené papírem na pečení (popř. silikonové formy) a vložte na alespoň 2 hodiny do lednice. Ztuhlou karamelu poté opatrně rozkrájejte na menší kostky a podávejte....

Share

Avokádové lanýže

Porce: 15 kusů Ingredience: 1 středně velké avokádo 130 g datlí medjool 2 lžíce kvalitního kakaa + na obalování 2 lžíce kokosového oleje 2 lžíce kokosové mouky + rezerva 1 lžíce brandy 1 lžička mleté skořice ½ lžičky mletého kardamomu špetka soli Příprava: Avokádo rozřízněte napůl, odstraňte pecku a vyjměte dužinu. Tu společně s ostatními surovinami rozmixujte pomocí stolního mixeru nebo tyčového mixeru dohladka. Pokud by byla konzistence příliš lepkavá, přidejte ještě trochu kokosové mouky a znovu promíchejte. Ze vzniklé směsi tvarujte kuličky, které dejte ztuhnout ideálně přes noc do lednice. Vychlazené lanýže obalte v kakau a podávejte. Tip: Kokosová mouka je při pokojové teplotě více nasákavá než mouka z lednice....

Share

Voňavé perníčky

Porce: 2 plechy Ingredience: 250 g mletých mandlí 100 g kokosového cukru 2 lžíce skořice 2 lžíce rýžové mouky 1 lžíce kukuřičného škrobu 2 lžíce mandlového mléka 2 lžíce javorového sirupu 2 lžíce kokosového oleje špetka soli Příprava: Do velké mísy dejte všechny suché ingredience a dobře promíchejte. K suché směsi přidejte zbylé ingredience a rukama vypracujte těsto. Vzniklé těsto zabalte do potravinové folie a dejte na hodinu odpočinout do lednice. Troubu předehřejte na 160 stupňů a plech vyložte pečícím papírem. Z těsta vyválejte plát silný 0,5 cm a vykrájejte různé tvary. Ty přendejte na plech a pečte 10 min, než začnou okraje zlátnout.  ...

Share