Top
Zázvorovo – skořicové sušenky
Ingredience na 20 ks:
- Mandlová mouka 300 g (jiné typy oblíbených mouk)
- Mletá skořice 1 lžička
- Mletý zázvor 1 menší lžička
- Mletý muškátový oříšek ¼ lžičky
- Mletý hřebíček – stačí rozemlít v hmoždíři ¼ lžičky
- Špetka soli
- Kypřící prášek ½ lžičky
- Javorový sirup 30 ml
- Melasa 120 ml
- Vejce 1 ks
- Kokosový olej 25 ml
- Pohanková mouka na poprášení
Příprava:
- Smíchejte v misce všechny suché ingredience.
- V jiné misce smíchejte všechny mokré ingredience, pozor aby kokosový olej nebyl příliš horký a neuvařil vajíčko.
- Mokré ingredience vmíchejte do suchých, vytvarujeme těsto a odložte ho na pár hodin do lednice. Každou stranu posypte pohankovou moukou a vyválejte těsto 0,5 cm tenké. Formičkami vykrájejte různé tvary a pečte na 180 stupňů přibližně 6 až 10 minut. Ozdobte dle fantazie.