Zdravý vánoční salát
Ingredience:
- 2 kg brambor typu A
- 2 petržele, 3 mrkve, 1 menší celer, 2 cibule
- 5 kyselých okurek
- 200 g hrášku (rozmraženého, event. sterilovaného)
- 400 g uzeného tofu
- 4 vejce domácí
- 2 sojanézy (bílý jogurt)
- hořčice
- sůl
- pepř
Postup:
1. Brambory omyjte a dejte vařit do osolené vody. Mrkev, petržel a celer očistěte a dejte vařit.
2. Uvařené vychladlé brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Vychladlou zeleninu, vařená vejce, tofu a kyselé okurky také nakrájejte na kostičky, cibuli nakrájejte nadrobno.
3. Vše nakrájené dejte do mísy a dobře promíchejte. Přidejte sojanézu, hořčici dle chuti, osolte, opepřete, případně dochuťte lákem z okurek a velice dobře promíchejte.
4. Dejte vychladit do druhého dne a potom už jenom při podávání dozdobte plátkem citronu nebo kouskem petržele.