Avokádové lanýže
Porce: 15 kusů Ingredience: 1 středně velké avokádo 130 g datlí medjool 2 lžíce kvalitního kakaa + na obalování 2 lžíce kokosového oleje 2 lžíce kokosové mouky + rezerva 1 lžíce brandy 1 lžička mleté skořice ½ lžičky mletého kardamomu špetka soli Příprava: Avokádo rozřízněte napůl, odstraňte pecku a vyjměte dužinu. Tu společně s ostatními surovinami rozmixujte pomocí stolního mixeru nebo tyčového mixeru dohladka. Pokud by byla konzistence příliš lepkavá, přidejte ještě trochu kokosové mouky a znovu promíchejte. Ze vzniklé směsi tvarujte kuličky, které dejte ztuhnout ideálně přes noc do lednice. Vychlazené lanýže obalte v kakau a podávejte. Tip: Kokosová mouka je při pokojové teplotě více nasákavá než mouka z lednice....