Avokádové lanýže
Porce: 15 kusů
Ingredience:
- 1 středně velké avokádo
- 130 g datlí medjool
- 2 lžíce kvalitního kakaa + na obalování
- 2 lžíce kokosového oleje
- 2 lžíce kokosové mouky + rezerva
- 1 lžíce brandy
- 1 lžička mleté skořice
- ½ lžičky mletého kardamomu
- špetka soli
Příprava:
Avokádo rozřízněte napůl, odstraňte pecku a vyjměte dužinu. Tu společně s ostatními surovinami rozmixujte pomocí stolního mixeru nebo tyčového mixeru dohladka. Pokud by byla konzistence příliš lepkavá, přidejte ještě trochu kokosové mouky a znovu promíchejte.
Ze vzniklé směsi tvarujte kuličky, které dejte ztuhnout ideálně přes noc do lednice. Vychlazené lanýže obalte v kakau a podávejte.
Tip: Kokosová mouka je při pokojové teplotě více nasákavá než mouka z lednice.